Talking Drums    Talking drums. Tama, den lille talking drum stammer fra Senegal i Vestafrika. Den er monteret med et meget tyndt gedeskind i begge ender. Skindene er indbyrdes er forbundet med snore. Trommen holdes under armen og stemmes op og ned mens der spilles både med hånden. Og med en krum stik på det ene skind. Dondo, den store talking drum, findes bl.a. i Ghana og i Nigeria. Samme montering som Tamaen. Men spilleteknikken på denne er lidt anderledes. Man kun spiller med den ene hånd og den anden trækker i snorene for at stemme yderligere. De to første talking drums er stavlimet af henholdsvis Mahogni og Bubinga. Derefter er talking drums afdrejet for at få en god balance. Så tilpasses kanten for at nedsætte friktionen mellem skind og træ. Jo mindre friktion, des flere toner kan opnås. De andre to talking drums er lavet af en stamme der er udhulet, og derefter tilpasset for mindre friktion. De tynde skind samt trommens form giver en fantastisk flot lyd og et stort tonalt register. Nogen af de bedste talking drums på markedet.

Tama, den lille model stammer fra Senegal i Vestafrika. Den er monteret med et meget tyndt gedeskind i begge ender, som indbyrdes er forbundet med snore.

Trommen holdes under armen og stemmes op og ned, mens man spiller på det ene skind. Den ene hånd spiller med fingrene og den anden med den krumme trommestik.

Dondo, den store model, findes bl.a. i Ghana og i Nigeria. Samme montering som Tamaen, men spilleteknikken på denne er lidt anderledes, da man kun spiller med trommestikken på skindet, og den anden trækker i snorene for at stemme yderligere.

De to første modeller er stavlimet af henholdsvis Mahogni og Bubinga, derefter afdrejet i drejebænk, og trommen har derfor en god balance. Derefter tilpasses kanten  for at nedsætte  friktionen mellem skind og træ. Jo mindre friktion, des flere toner kan der selvfølgelig opnås.

De andre to er lavet af en stamme der er udhulet, og derefter tilpasset for mindre friktion.   De tynde skind samt trommens form giver en fantastisk flot lyd og et stort tonalt  register.

Du er velkommen til at komme og prøve de forskellige trommer jeg har på lager.

For yderligere information kontakt mig.

artndrum@stofanet.dk

Rammetrommer og shamantrommer. Førsteklasses håndlavede rammetrommer og shamantrommer.

Talking drums og bata trommer. Montering af naturskind på stort set alle slags håndtrommer udføres. Reparationer af alle slags håndtrommer.

Mange års erfaring med at bygge og reparerer håndtrommer. Foruden rammetrommer: congas, bongos, bata, talking drum, doun doun, djember, og tyrkiske davul. Desuden er jeg leveringsdygtig i forskellige slags skind. Tama, den lille talking drum stammer fra Senegal i Vestafrika.

Montering

Den er monteret med et meget tyndt gedeskind i begge ender. Skindene er indbyrdes er forbundet med snore. Trommen holdes under armen og stemmes op og ned mens der spilles både med hånden. Og med en krum stik på det ene skind. Dondo, den store talking drum, findes bl.a. i Ghana og i Nigeria. Samme montering som Tamaen.

Men spilleteknikken på denne er lidt anderledes. Man kun spiller med den ene hånd og den anden trækker i snorene for at stemme yderligere. De to første talking drums er stavlimet af henholdsvis Mahogni og Bubinga. Derefter er talking drums afdrejet for at få en god balance.

Så tilpasses kanten for at nedsætte friktionen mellem skind og træ. Jo mindre friktion, des flere toner kan opnås. De andre to talking drums er lavet af en stamme der er udhulet, og derefter tilpasset for mindre friktion. De tynde skind samt trommens form giver en fantastisk flot lyd og et stort tonalt register. Nogen af de bedste talking drums på markedet.